Vergelijk tussen onze vele partners Vind inspiratie en alle hout producten

De tofste houten kistjes

Op zoek naar een plekje om dierbare spullen in te bewaren of gewoon om een mooi stuk decoratie in je woonkamer te kunnen plaatsen? Houten kistjes zijn de oplossing! We zien ze in steeds meer huizen terugkomen en wij weten wel waarom. Ze zijn gewoon super stoer!

Houten kistjes komen natuurlijk voor in alle soorten en maten. We lichten daarom in dit artikel een paar leuke mogelijkheden uit.

Brocante houten kistjes – veilingkistjes

Een eerste mogelijkheid is het gebruik van oude vintage brocante veilingkisten. Hier zie je ze opgestapeld tegen een muur staan, maar ik zie het al helemaal voor me. Twee kistjes met de openkant naar de woonkamer toegekeerd. Eén horizontaal met de ander er verticaal bovenop. Een groene achtergrondmuur en een plant in de verticale kist. In het horizontale houten kistje vervolgens andere decoratieve zaken. Hoe leuk is dat!

Een andere toffe decoratiewijze van deze kistjes is het aan het elkaar schroeven van 4, 9 of 12 houten veilingskisten. Je creert op deze wijze een grote wandkast die je aan de muur kan hangen. Het mooist is om alle kistjes wel een laklaag mee te geven (na ze eerst geschuurd te hebben). Hierdoor ogen ze egaler en uniformer.

Een derde, en tevens laatste mogelijkheid voor nu, met veilingskisten is het maken van een kast. Door het horizontaal stapelen creer je veel extra bergruimte, de overloop of als schoenenkast in de berging. Door het hout krijg je een natuurlijke look en geef je de ruimte een speelse uitstraling.

Wat voor andere ideeën heb jij nog met houten veilingskistjes?

Houten kistje als moederdagscadeautje (of vaderdag)

Naast het gebruik van houten kistjes als decoratie voor in de woonkamer, kan je jouw kleine meid of jongen ook lekker aan het werk zetten! (let op: wij zijn tegen kinderarbeid haha 😉 ). Is het snel vaderdag of moederdag, dan koop je een klein houten kistje bij de Action of de plaatselijke tuin- of bouwmarkt. Ik ben niet zeker of ze ook in de Action verkocht worden maar bij een Hornback, Praxis of Gamma verkopen ze deze kistjes sowieso.

Ruim de keukentafel of de knutseltafel af, leg er een grote placemet of tafelkleed overheen en stal alle knutselspullen die je in huis vindt uit. Je zal zien met wat voor creatieve ideeën de kinderen zullen komen. Een super leuk gepersonaliseerd kistje is de uitkomst. Wil je toch liever een fatsoenlijk design? Dan kan je er beter een kant en klaar kopen.

Houten speelgoedkist

Een grote ergenis is het slingeren van speelgoed door heel het huis heen. Open bakken bieden ook niet voldoende bescherming. Speelgoed puilt vaak boven de te kleine bakken uit. Een grote houten speelgoedkist biedt de oplossing. Doordat het van hout is, past het ook mooi bij je interieur in plaats van een paar lelijke dozen waarin je het eerst had verstopt.

Een hele toffe die we online tegenkwamen is die op het instagram account van heeeres_marty. Dit is een industriële houten speelgoedkist van verkade.

Houten schatkistjes – of de houten juwelierboxen

Verder zijn er natuurlijk ook altijd nog de ‘saaie’ juwelierskistjes of schatkistjes. Ik zeg bewust saaie, niet vanwege het vaak zeer opvallende en luxe design, maar meer vanwege het feit dat iedereen hier direct al aan gedacht zal hebben. Daarnaast staan deze houten kistjes vaak wat meer op de achtergrond in een slaapkamer en willen we deze waardevolheden niet teveel in het oog laten springen voor de verkeerde mensen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Natuurlijk van hout
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart