Vergelijk tussen onze vele partners Vind inspiratie en alle hout producten

Hoe hoog mag een overkapping zijn in de tuin? 

Wil je een overkapping plaatsen maar je weet niet goed hoe hoog deze mag zijn? In dit artikel vind je hoe hoog een overkapping mag zijn. 

Hoe hoog mag een overkapping zijn?

Hoe hoog een overkapping mag zijn is afhankelijk van de locatie waar de overkapping geplaatst wordt. Wanneer dit binnen de 2,5 meter van het hoofdgebouw is, dan mag de overkapping maximaal 4 meter hoog worden zonder een vergunning. Wanneer je buiten deze zone rondom het hoofdgebouw bouwt, geldt een maximale hoogte van 3 meter zonder vergunningsplicht.

Bij het bouwen van een hoge overkapping kan er sprake zijn van een meldingsplicht. Wanneer je binnen bovengestelde hoogtes blijft, dan waar je jezelf vrij van deze meldingsplicht voor de overkapping. 

Hoe hoog mag een overkapping zijn op de erfgrens?

Wanneer je een overkapping op de erfgrens wil plaatsen, bijvoorbeeld aan de achterkant of aan de zijkant van je tuin, dan ben je hier toegestaan om een maximale hoogte van 2 meter te hanteren. Uiteraard is dit voor een volwassen man of vrouw natuurlijk al erg laag. Wanneer je dus wat meer op je eigen grond blijft, hoef je hiervoor niet te overleggen.

Hoe groot mag een overkapping zijn?

Er is geen wettelijk vastgestelde grootte waaraan een overkapping aan mag voldoen. Wel hanteren de meeste gemeenten een meldingsplicht of vergunning vanaf 30m² of wanneer je meer dan 50% van je achtererf, je achtertuin, wilt overkappen. Dit verschilt echter per gemeente, dus doe hiervoor navraag bij de lokale overheidsinstantie.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Natuurlijk van hout
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart