Vergelijk tussen onze vele partners Vind inspiratie en alle hout producten

De leukste tuinideeën

SCHUUR MET OVERKAPPING Tips en inspiratie

Wanneer je een nieuwe schuur met overkapping op je erf wil laten bouwen is dit een beslissing die waarschijnlijk een tijd overwogen wordt. Het is geen kleine beslissing zoals het aankopen van een nieuwe grasmaaier, al kan dit natuurlijk ook een flinke aankoop zijn.

Hoe groot dient de schuur te worden? Welke materialen wil je gaan gebruiken? Je kan bijvoorbeeld hout gebruiken of een schuur van steen laten bouwen. Beide hebben zijn voordelen en nadelen. In dit artikel zoomen we hoofdzakelijk in op een schuur van hout met hieraan een overkapping bevestigd.

We kijken naar verschillende vragen als; wat kost een schuur met overkapping, heb je een vergunning voor nodig om te beginnen met de bouw van een nieuwe schuur op je erf en bekijken we verschillende mogelijkheden ten behoeve voor de inspiratie.

Wat kost een schuur met overkapping?

De kosten voor een schuur met overkapping kunnen sterk uiteenlopen. De eerste afweging die je gaat maken is of je de schuur zelf gaat bouwen, of een schuur met overkapping op maat laat maken en plaatsen. In het tweede geval zullen de kosten een stuk hoger zijn dan bij het eerste scenario.

De volgende keuze die je zal gaan moeten maken is welk materiaal je wil gebruiken. Zoals aangegeven in de intro van dit artikel gaan we hier uit van een houten schuur met overkapping. Vaak zal je uitkomen bij het gebruik van hardhout zoals Douglas of eikenhout. Hierbij moet je al snel denken aan een minimum van €5.000 euro. Totaal afhankelijk van de grootte van de schuur natuurlijk.

Wanneer je kiest voor een minder sterk hout dat geïmpregneerd is, dan zullen de kosten voor een zelfde grootte schuur zo rond de €3.000 euro liggen. Nogmaals, de kosten kunnen afhankelijk van de grootte dus sterk verschillen.

Een andere kostenpost voor de bouw van de schuur is de eventuele fundering. Afhankelijk van de grootte en zwaarte van je schuur is een fundering benodigd of niet. Wil je een klein opbergschuurtje met overkapping dan is een fundering vaak niet nodig. Bij een grote schuur met overkapping van 6 of 5 meter breed dan zal dit waarschijnlijk wel zo zijn.

Afhankelijk van de verschillende variabelen moet je rekenen op een prijskaartje tussen de € 800 euro en € 2.000 euro voor de fundering.

Naast deze standaard kosten is ook de afwerking van belang. Hoe luxer je jouw schuur met overkapping wil hebben, hoe duurder het plaatje zal worden.

Tot slot is het van belang om na te denken over de hoeveelheid werk dat je wil uitbesteden. Hoe meer je zelf doet, hoe minder de kosten uiteraard zullen zijn. Ga uit van een uurloon van minimaal rond de € 35 euro voor een klusjesman.

De kosten voor een schuur met overkapping lopen dus flink op. In bovenstaande berekening moet je snel denken aan € 14.000 euro wanneer je het uitbesteed. Houd er dan wel rekening mee dat je een kleine schuur hebt zonder veel luxe afwerking. Wil je een schuur van ongeveer 6 bij 12 meter van douglas hout, dan ga je al snel richting de € 50.000 euro.

Heb je een vergunning nodig voor een schuur met overkapping?

Per gemeente verschillen de exacte regels over het vergunningvrij bouwen van een schuur met overkapping, maar er zijn wel enkele vaste richtlijnen opgesteld. Je hebt geen vergunning nodig voor je schuur of tuinhuis met overkapping, wanneer je aan de volgende regels voldoet. In de volgende gevallen mag je dus vergunningvrij bouwen:

  • Op het moment dat je bouwt binnen 4 meter van het hoofdgebouw (vaak het huis). Het tuinhuis of de schuur dient dan wel 30 centimeter lager te zijn dan de vloer van de eerste verdieping.
  • Wanneer je in de achtertuin bouwt op meer dan 4 meter afstand van het hoofdgebouw, dan mag je vergunningsvrij bouwen tot 3 meter hoogte.
  • Het bijgebouw moet een ondergeschikte functie hebben aan het hoofdgebouw.

Uiteraard willen we niet alleen informatie geven. Daarom geven we hierbij enkele voorbeelden van verschillende type schuren met overkappingen.

Schuur met overkapping douglas hout

Hieronder zie je drie mogelijkheden van een schuur afgewerkt met douglas hout en een overkapping. Elk verschillend in grootte.

Schuur met overkapping plat dak

Een plat dak zie je vaak terug bij schuren met een moderne bouwstijl. Hieronder zie je drie voorbeelden van een schuur met overkapping en een plat dak met een moderne look en feel.

Overkapping aan schuur in L vorm

Tot slot drie voorbeelden van een overkapping aan schuur in L vorm. Een mooie manier van werken die een extra dynamiek aan je oprit of tuin geef.

Wij zijn benieuwd naar welk type schuur met overkapping jij neigt, zijn er onduidelijkheden, vragen waarmee je blijft zitten of mis je iets essentieels? Laat het ons weten!

Natuurlijk van Hout

Wij zijn Jurriën en Alicia, twee hout fanaten. Hout is een wonderlijk product dat direct een extra dimensie aan een omgeving toevoegd. Jurriën richt zich op deze website vooral op buitengebruik, waar Alicia zich op binnengebruik focust. 
Op onze website vind je verschillende affiliate links die ons helpen bij het uitbreiden van onze website. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op via info@natuurlijvanhout.nl

best wordpress theme
Natuurlijk van hout
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart