Vergelijk tussen onze vele partners Vind inspiratie en alle hout producten

De leukste tuinideeën

TUINHUIS MET OVERKAPPING Tips en inspiratie

Wees je ervan bewust dat een tuinhuis met overkapping een dure aangelegenheid kan zijn. Wanneer je eenmaal besloten hebt om dit te laten zetten, dan kom je er achter hoeveel mogelijkheden er zijn. Het is daarom van belang jezelf goede voorlichting te zoeken en in het diepe te duiken zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

In dit artikel zetten we daarom de vele mogelijkheden omtrent een tuinhuis met overkapping uiteen. We laten voorbeelden zien, geven je tips waar je op moet letten bij het kiezen van een overkapping bij een tuinhuis en tevens kijken we naar de verschillende stijlen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Welk type kies je bij het kopen van een tuinhuis met overkapping

Wanneer je online een tuinhuis met overkapping koopt kan je er gemakkelijk voor kiezen om voor de laagste prijs te kopen. Echter, vaak zal je bij dit soort tuinhuizen snel tegen problemen aanlopen als schimmel in het hout, slechte afwerking of gewoonweg; een te lage kwaliteit.

Tuinhuizen met overkapping zijn steeds populairder. De luxe van het hebben van een opbergruimte om je tuingereedschap, tuinmeubilair en barbeque in op te slaan in combinatie met een lounge- of zitgedeelte is erg gewild. Zeker op de dagen dat je de barbeque uit het opberghok kan halen en onder de overkapping kan zetten!

Er zijn een groot aantal verschillende type tuinhuizen met ieder hun eigen stijl beschikbaar. Wat geschikt is voor jullie tuin is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en voorkeursstijl. Standaard stijlen zijn moderne, klassieke, landelijke en tijdloze modellen.

Bij een klassiek model zie je vaak een puntdak of kapschuur waar een moderner model vaak een plat dak hanteert.

Een ander verschil tussen de modellen zijn de hout- en wanddiktes, de indelingen van de tuinhuizen met overkapping. Voor ieder wat wils!

Inspiratie voor een modern tuinhuis met overkapping!

Zoals beschreven heeft een modern tuinhuis met overkapping vaak een plat dak en is het afgewerkt met douglas hout. Zwart afgewerkt douglas hout geeft een moderne look & feel. Hieronder hebben we henkele voorbeelden van een modern tuinhuis met overkapping op een rij gezet. Welk vind jij het tofst?

Inspiratie voor een landelijke stijl

Naast een moderne stijl kan je ook kiezen voor een tuinhuis met overkapping landelijke stijl. De landelijke stijl wordt gekenmerkt door het feit dat het op dient te gaan in het landschap op en rondom je huis. Er wordt gebruik gemaakt van duurzaam, massief en robuust hout en afgewerkt met met originele pen-gat verbindingen.

Deze stijl vind je voornamelijk terug in dorpen en oude boerderijen met meer ruimte rondom het huis. Door het hogere dak wordt de indruk gewekt dat ze een stuk groter zijn.

De klassieke stijl – inspiratie

Hierboven hebben we al een paar kenmerken beschreven van een tuinhuis met overkapping in klassieke stijl. Hieronder dus nog enkele voorbeelden:

Waar moet je op letten bij het zelf bouwen of plaatsen van een tuinhuis met overkapping

Er zijn verscheidene zaken waar je rekening mee dient te houden. Een hiervan is de grootte van het tuinhuis.

De grootte van je tuinhuis met luifel wordt bepaald door de grootte van je tuin. Hoe groter de tuin is, hoe groter het tuinhuis dat erin pas. Daarnaast speelt je budget natuurlijk ook een rol. Reken er op dat je al snel meer ruimte benodigd bent. Voor een simpele grasmaaier, wat tuingereedschap en enkele tuinmeubelen ben je al snel 6 vierkante meter benodigd.

Wil je ook nog eens onder de overkapping kunnen zitten? Dan moet je aan oppervlakte ruimte voor je overkapping denken aan 4 bij 3 meter, voor een eettafel met vier personen.

Een ander feit waar rekening mee gehouden dient te worden is het feit dat je voor sommige tuinhuisjes een vergunning benodigd bent. Of dit het geval is, is afhankelijk per gemeente. Het heeft in ieder geval te maken met de locatie van het tuinhuisje met overkapping, de grootte en vaak bovenal de grootte.

Daarnaast is de keuze voor het dak een belangrijke zeker als je ook een overkapping laat plaatsen. Bij een plat dak wordt vaak gekozen voor een afschot van 2% naar achteren toe. Dit zorgt voor de afvoer van het water. Met epdm rubberfolie, dakleer of easyroofing aluminium folie kan je het dak vervolgens waterdicht maken.

Ook kan je kiezen voor een schuin dak boven je overkapping. Hierbij heb je de keuze uit een lessenaarsdak waarbij het water aan de achterkant afgevoerd wordt, of een standaard puntdak met dakgoten aan beide zijden.

Kort samengevat de info uit dit artikel:

Welke types tuinhuizen met overkapping zijn er?

Waarop let ik bij het bouwen of plaatsen van een tuinhuis met overkapping

Buiten het budget dat je beschikbaar hebt, dien je ook te kijken naar de ruimte die je hebt, deuren die je erin wil verwerken, het type dak, vergunningen en vele andere aspecten. In dit artikel vind je een uitgebreid overzicht.

Natuurlijk van hout
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart